Хрещення - свято душі тіла

Хрещення відзначається православними християнами дев'ятнадцятого січня, цей древній свято вважається одним із самих великих. Він встановлений в пам'ять про день, коли Ісус Христос прийшов на Йордан і хрестився від Івана Предтечі. Звичайно, Ісусу Христу не треба було хреститися, адже у нього не було гріхів.

Однак він зробив це, щоб втопити гріхи світу в водах Йорданських. В цей момент небеса відкрилися і на Ісуса Христа зійшов Святий Дух, "як голуб".

Це свято має подвійну назву, його ще називають Богоявлення . Так як при Хрещенні Господа сталося явище Пресвятої Трійці.

Слово "хрещу" означає "занурюю у воду" по-грецьки. Неможливо зрозуміти важливість хрещення, якщо не усвідомити перш символічного і реального значення води у Старому Завіті. Вода - це початок життя. Саме з води відбудуться всі живі істоти, адже де немає води - там є пустеля. Але вода може і руйнувати, і знищувати - як водою великого потопу Бог залив гріхи і зруйнував зло людське.

У це свято двічі освячують воду. Один раз увечері напередодні Водохреща в храмі, другий раз в день свята під відкритим небом, по можливості - у джерела води. Освячення супроводжується читанням молитов і занурення в освячує воду хреста тричі, після цього вода наділяється цілющою силою.

За старих часів люди на Водохреще робили ополонку в найближчому водоймищі, а священик здійснював висвітлення води. Люди набирали воду прямо з ополонки, а потім в неї занурювалися. У селах під Хрещення дівчата і баби збирали сніг з стогів.

Вони робили це для того, щоб вибілювати полотна, тому що вважалося, що саме цей сніг може зробити їх білосніжними. До того ж дівиці збирали сніг у цей день для того, щоб умити обличчя їм, щоб стати привабливішими. За повір'ям водохресний сніг міг у найбільш посушливих колодязях зберегти воду на весь рік. Сніг так само, як і вода вважався цілющим, їм лікували різні недуги. На стіл ставили чашу з водою для того, щоб побачити Хрещення Господнє. Вважалося, якщо опівночі вода сама в чаші колихнется, то це і є знак. Тоді бігли дивитися "роззявлені небеса", якщо відкритого неба помолитися, то збудеться все, про що просиш.

У водохресний святвечір було прийнято варити пшеничний узвар з родзинками і медом, він називався сочиво. У цей день був встановлений суворий піст, а міру посту віруючі визначали індивідуально. У водохресний святвечір не куштували їжу до винесення свічки після Літургії і першого причастя водохресної води.

Водохресну воду називають "агіасма", що означає "святиня". Вперше, про її цілющі властивості згадує Іван Златоуст, який жив у третьому столітті. Освячення води - це покликання на неї благодаті Святого Духа. Коли людина вірує, він п'є святу воду не для втамування спраги, а заради засвоєння її благодаті, для лікування від хвороб, очищення житла, від душевного смутку.

Зберігати освячену воду треба в будинку з благоговінням, так як це велика святиня.

В ніч Водохреща вода має цілющі властивості, зберігати таку воду треба далеко від пустопорожніх розмов і людських очей - в тихому й темному місці, і зберігає ці властивості свята вода весь рік. Воду можна набрати навіть з крана, вся вода в цю ніч володіє чудовими властивостями.

Пити водохресну воду слід регулярно, вона піднімає імунітет і робить людину стійким до інфекцій, корисно також обмивати водою обличчя. Хрещенська вода - психотерапевтичний засіб для зняття дратівливості, тривожності. Випийте трохи святої води після важкого дня, і Ви побачите, як приходять спокій і умиротворення.

Пити водохресну воду треба по ложечці, натщесерце, попередньо помолившись. Якщо необхідно приймати ліки, то спочатку треба випити святу воду, а потім вже ліки. Хворого можна водохресною водою і поїти, і кропити ліжко. Святу воду можна додавати в звичайну. Так що навіть одна крапля Водохресної води освячує море.

Купання у святій хрещенській воді також сприятливо для тіла і душі. Проте купатися у воді не обов'язково, адже церква не вимагає від людини подвигу більше, ніж він може зробити. Можна прийти додому і облити прохолодною водою у ванні, благодатна сила залежить не від температури води, а від віри людини.

Відомі випадки, коли водохресна вода все-таки псується. Це може відбуватися через неправильне поводження, святині вимагають особливого благоговіння. Можливо, в момент, коли воду набирали, сталася сварка, адже навіть в самих спокійних чергах можна може статися конфлікт. Тому, коли Ви набираєте водохресну воду, ні в якому разі не можна сваритися, злитися, дратуватися. Буває й так, що свята вода псуватися в будинку, в такому випадку, слід задуматися чи все вдома благополучно, можливо ви зробили гріх. Тоді слід переглянути свою поведінку і знайти його, покаятися і сходити на сповідь.

Результати досліджень показують, що після прийняття води, починається благотворний вплив на організм людини. Хрещенська вода виробляє оздоровчий ефект.

Згідно містичним поглядам, в цей день Сонце, Земля і центр Галактики розташовані так, що відкривається лінія зв'язку між центром Землі і центром Галактики. Виходить, що діє енергетичний канал, які структурує все, що в нього потрапляє, в тому числі і воду.

Дослідження виявили, що щільність води, взятої в свято, вище, ніж води в звичайні дні. Цілющі властивості водохресної води деякі вчені приписують особливостям магнітного поля Землі, дев'ятнадцятого січня воно відхиляється від норми і вся вода на планеті намагнічується.

У Троїце-Сергієвій лаврі була взята водохресна вода для проведення досліджень. І це дослідження, проведене в Московському інституті інформаційно-хвильових технологій, показало, що частотний спектр випромінювання саме цієї води схожий з випромінюваннями здорових органів людини. Тобто у хрещенській воді закладена інформація у вигляді впорядкованого набору здорових частот організму людини.

Проводили також дослідження і фахівці лабораторії питного водопостачання Інституту ім. Сисіна, вони фіксували фазу переходу води в незвичайний стан. В набраної з-під крана воді заміряли кількість іон-радикалів. Розпочато експеримент був п'ятнадцяти січня, виявилося, що з сімнадцятого січня кількість іон-радикалів стало підніматися, піка активності вода досягла ввечері вісімнадцятого січня.

Крім того, була вивчена ступінь структурування водохресної води, вчені заморозили кілька зразків, взятих з церковного джерела, з Москви-ріки і з-під крана. Виявилося, що навіть вода з-під крана представляла собою гармонійне видовище під мікроскопом. Електромагнітна активність води почала знижуватися вранці Дев'ятнадцятого числа, а двадцятого січня набула свого звичного вигляду.

У храмах не передаються інфекції, тому можна не боятися заразитися. Деякий час тому були взяті проби з ікони, до якої прикладалися люди. Дослідивши цю пробу, було виявлено, що вата, якій брали пробу, виявилася стерильною.

На першому фото крапелька дистильованої води в замороженому стані, а на другому крапля води після молитви.

Японський учений Емото Масару зримо показав, як змінюється вода, для цього він сфотографував її заморожені кристали електронним мікроскопом і фотоапаратом, які був туди вмонтований. Коли вода замерзає, то формує кристали, а в той момент, коли вона знову перетворюється в рідину, то набуває форму, що повторює китайський ієрогліф, що позначає воду.

Уже давно було відомо, що саме в дні православного Хрещення всі води починають протікати по землі так, ніби проходять через срібні жили, це підтверджено дослідженнями, але вченим не ясно, чому так відбувається.

До кінця феномен Богоявленської води не вивчений, є тільки припущення, звичайно, немає і медичних висновків про властивості водохресної води, однак існує багатовіковий досвід людей. А, крім того, вся справа у вірі людини.

Хрещення - це відновлення первісного образу Бога в занепалий людину, хрещення робить нас єдиним з Христом. У воді хрещення людина вмирає для гріха і воскресає для Бога.

Чудові зцілення від водохресної води відбувається і в наші дні, однак таких чудесних дій удостоюються тільки ті, хто вірить в силу святої молитви, ті, хто щиро бажає покаятися, змінити життя. Там, де є лише цікавість, чудес не відбувається. Щоб свята водохресна вода принесла користь, треба дбати про чистоту душі, помислів і вчинків.

(Ілюстрації: Lana K [фото 1], De Visu [фото 2], Serg Zastavkin [фото 3], Shutterstock.com)

Інші записи по темі